Azonnali elérhetőség

A konferenciaszervezés lépései

Egy rendezvény megszervezése mindig nagy kihívás, akkor pedig különösen, ha olyan eseményről van szó, mint amilyen egy konferencia. A konferenciák lehetnek tudományos, politikai, kulturális vagy üzleti szakmai rendezvények is. Az esemény jellegének megfelelően kell kiválasztani a helyszínt, figyelembe véve, hogy körülbelül mennyi vendégre és meghívottra lehet majd számítani.

A konferenciaszervezés következő fontos lépése a kapcsolatfelvétel a különféle szolgáltatókkal, cégekkel, árajánlatok kérése és a véglegesek elfogadása. Szükség lesz megfelelően képzett személyzetre, így hostessekre, tolmácsokra. Rendszerint valamilyen kiegészítő rendezvény is kapcsolódik a konferenciához, illetve catering szolgáltatást is szerződtetnek, hogy valamilyen fogadás keretein belül biztosítsák a vendégeknek a felfrissülés lehetőségét.

A konferenciaszervezéshez hozzátartozik a technikai háttér, a hang, fények, színpadtechnika biztosítása, de a sajtó, a PR feladatok kezelése, valamint a szállás és utazás kézben tartása is.

Amennyiben profi csapatra szeretné bízni a konferenciaszervezést, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen árajánlatot!

A konferenciaszervezés lépései